HTML

„Biblia, műveltség, élmény”

"Kedves Szülők! 2013. szeptember 1.-től minden állami általános iskolában az 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy felekezeti hittan órákon vesznek részt. A döntés az Önöké. A felelősségteljes és tájékozott döntéshez kínál információkat ez a honlap..." http://www.reformatus.hu/hittan/

Archívum

" 7Ha testvéred - apádnak fia vagy anyádnak fia -, fiad vagy lányod, szívből szeretett feleséged vagy legbensőbb barátod titokban el akar csábítani, mondván: menjünk, szolgáljunk más isteneknek - olyanoknak, akiket sem te nem ismersz, sem atyáid nem ismertek, 8azoknak a népeknek az isteneik közül valók, akik körülöttetek élnek, a közelben, vagy a messze távolban a föld egyik szélétől a másikig; 9ne engedj neki, s ne hallgass rá, s ne is szánd meg, ne kíméld és ne takargasd vétkét, 10hanem mindenképpen meg kell ölnöd. Először te emelj rá kezet, aztán az egész nép. 11Kövezd agyon, mert azon volt, hogy eltérítsen az Úrtól, a te Istenedtől..." Mtörv 13.7-11

http://szentiras.hu/SZIT/MT%C3%B6rv13

a-public-stoning-in-somalia.jpg

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatya.blog.hu/api/trackback/id/tr865608806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Warlord71 2013.11.22. 12:07:39

Aki ismeri a biblia istenképét,annak számára nincs ebben semmi különleges: "Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám." (Mt. 10:37.)

radnoti71 2013.11.22. 15:26:01

1)
Ennek a post-nak a megosztása antiszemita, mivel Mózes törvényeit idézi.
2)
Mindezek után a képen arabok láthatóak, akiknek semmi közük sincs se a zsidósághoz, se a kereszténységhez.
3)
És ha már zsidóság, akkor utána kellett volna nézni, hogy a mózesi büntetőt-törvények alkalmazásához milyen jogi háttér kellett... (lásd Talmud)
4)
Szerintem ezt a postot villámgyorsan törölni kell...

AdWo 2013.11.22. 15:32:50

Szerintem ironikus, bar annak jo sz*r. Ha nem ironikus, akkor meg beteges es pszichopata agy szulemenye. Kar, hogy bezart a Lipot, onnan szabadultak az utcara az ilyesfelek.

Warlord71 2013.11.22. 22:01:00

Pedig ez az Isten szava...@radnoti71:
1) Miért antiszemita,mert idéz???
2)...arabok láthatók,amint megköveznek valakit,pont mint ahogy Isten parancsolta meg egykor! ;)
3)a mózesi törvények a Talmud nélkül is magának az Istennek a szavát jelentik - ez az,amit egykor maga az Isten parancsolt így,Talmud nélkül!
4)Szerintem meg nem! 1:1 :D

Warlord71 2013.11.22. 22:03:50

@AdWo: Vagyis nyilván az ilyeneket előíró Isten is beteges pszihopata,akit sajnos már nem lehet a bezárt Lipótba küldeni... :(

radnoti71 2013.11.24. 00:56:16

mehetne sokáig az adok kapok... de azt gondolom, hogy normális valláskritikának mindig és mindenhol helye van. de olyannak, amelyik csúsztat, stb nincs... amikor valaki egy zsidó idézetet (Ószövetség) felrak egy muszlim képhez az csúsztatás...

És a védekezés, hogy ez is Isten szava...
WTF????
és a skalpolás is? na akkor halál a rézbőrűekre, meg az ő Manitujukra...
ne is beszéljünk a trójai háborúról, ahol tucatnyi Isten gyilkolja a zembereket...
abcug Zeusz...
és visszatérve európára, nem hiszen hogy sok olyan katolikust találsz ma kicsiny honunkban akik egy jó kis autodafet végignéznének vagy egy loyolai féle inkvizíciós tárgyaláson a bíróságnak adnának igazat....
"na jó, kiegyezek veled döntetlenben", mondta a fekete lovag

Warlord71 2013.11.24. 08:58:19

@radnoti71: Hűha...na akkor itt gyorsan tisztázni kell valamit!A cikk nem állítja sehol,hogy a képen látható (esetleg) muszlimok az idézett Ószövetségi szövegre hivatkozva végzik a kövezést!Na akkor lehetne csúsztatásról beszélni,ha így lenne!Mellesleg nem a képhez van az idézet,hanem az idézehez a kép,aholis maga a kép,mint illusztráció szerepel,elvégre nemigen létezik fotó,ahol 3000 évvel ezelötti zsidók,a törvényüknek megfelelően épp halálra köveznek valakit.
Miért érzem úgy,hogy itt nem a cikk,hanem az egyik kommentelő csúsztat???

Khmmm..márminthogy az "védekezés",hogy Isten szava???
Hát pont ez itt a lényeg,hogy az állítólagos Isten az,aki ezt így egykor előírta,ergo ha valakinek ez nem tetszik,akkor odafent őnála tessék reklamálni!

Manitu és Zeusz esetében aprócska különbség,hogy őket manapság senki nem akarja lenyomni az emberek torkán,mint egyetlen és igaz isten,viszont mindeközben a csapból is az agyonmagasztalt kereszténység folyik,csak itt ugye nem szabad(na) elfelejteni,hogy a keresztények is ugyanabban a Jahvében hisznek,mint aki az idézett kövezést (is) előírta egykoron,és aki egyben a kereszténység Jézusának atyja! ;)

Nagyot fordult a világ,és meglehet,hogy a mai - nem az említett loyolai bíróságnak igazat adó - katolikusok is könnyedén ugyanúgy végezték volna - akkor,ott!

Nem is tudom...de szerintem a döntetlenben való kiegyezés nekem kifejezetten nem kedvez...:D

radnoti71 2013.11.24. 09:26:01

élőben akarod? pl ez istenitélet?
Csak (18) éven felülieknek!!!
www.liveleak.com/view?i=1fe_1310865020

Warlord71 2013.11.24. 11:31:10

Istenítélethez a Bibliát olvasd,abban van bőven!
süti beállítások módosítása